Fris de zomer door!

juli 2023

Fris de zomer door!

In de zomer is er niets zo verfrissend als citrusfruit. Of je nu geniet van een zomerse picknick in het park of ontspant op het strand, citrus maakt de zomerse ervaring compleet. Een schijfje citroen of limoen in een verkwikkende cocktail. Heerlijke sappige sinaasappel of mandarijn in sorbet- en waterijs. Of maak een dessert met de uitdagende citrus smaken, als yuzu, kumquat of grapefruit.

Citrusfruit is veelzijdig in hartige gerechten. Het zorgt voor een harmonieus samenspel van zoet en zuur. Denk daarbij aan de klassieke combinatie van eend met sinaasappelsaus of een simpele maar overheerlijke pasta a limone. Het is een onmisbaar ingrediënt voor culinaire verfijning.

De explosie van aroma’s is in alle seizoenen welkom. De zoete sappige mandarijntjes zijn onlosmakelijk verbonden aan Sint Maarten en Sinterklaas. In de winter verwarmen we ons juist aan kruidige glühwein. En het hele jaar door drinken we graag earl grey thee met de bergamot als smaakafzender. Laat je dus verrassen door de veelzijdigheid van citrusvruchten.

Hard-boiled candy
Citrussmaken zijn natuurlijk ook een allemans vriend in confectionery. Uitgelicht in deze aromatip zijn de smaken mineola en yuzu toegepast in hard-boiled candies.
Door de kruising tussen een mandarijn en een grapefruit is de mineola alles wat je van een citrusfruit verwacht: fris, zoet, sappig, zuur en licht bitter. Yuzu is een geliefde citrusvrucht uit Japan en in de Aziatische keuken een zeer gewaardeerde smaak. De smaak van Yuzu is mooie citrus melange met aromatische bloemige tonen die zorgt voor een uniek en complex smaakprofiel die zeker doet verrassen!

De smaak van citrus
Citrusfruit zorgt voor een smaakexplosie. De zoetheid van sinaasappels en mandarijnen, het pittige karakter van citroenen en limoenen en de unieke bitterheid van grapefruits. De smaak van citrusfruit is levendig en verfrissend met een perfecte balans tussen zoet en zuur.Wij vertellen u graag meer over ons citrus portfolio maar raden u vooral aan om onze aroma’s uit te proberen. Om u te inspireren kunt u alvast de snoepjes met yuzu en mineola proeven.

 

Fris de zomer door!

Fris de zomer door!

Sample aanvragen