Kerrie kokos makroon

juni 2022

Kerrie kokos makroon

Kerrie is wereldwijd een veel gebruikt mengsel van meerdere aromatische specerijen, en niet zomaar enkel een specerij met een gele kleur. Geliefd in onze cultuur als roomsaus over groente, met mayo voor een snelle dipsaus, of op brood in de vorm van een kip kerrie salade. Een veelzijdige kruidenmengsel dat overal wel zijn smaak in kwijt kan.

De smaak van de toch behoorlijk vernederlandste kerrie is te omschrijven als kruidig aards en mild, in tegenstelling tot bijvoorbeeld veel pittigere kerriekruiden in de Indiase keuken. De samenstelling van kerriekruiden verschilt dus per land, kan sterk variƫren en staat ook niet officieel vast.

De basis bestaat hoofdzakelijk uit geelwortel (kurkuma), gember, kardemom, koriander, kruidnagel, karwij, komijn, zwarte peper en venkelzaad.

Kokos

Kerrie en kokos zijn een zeer geliefde en veel gebruikte combinatie in diverse curry gerechten. Het zorgt voor een mooie smaak balans die ook in andere kokosproducten goed tot zijn recht komt! Populair geworden als foodtruck snack, en de vele smaakmogelijkheden door de neutrale kokosbasis hebben we deze maand ons kerrie aroma toegepast op zoete kokosmakronen.

Met een verwarmend, zoetkruidig en aards smaakprofiel is de milde maar krachtige aromatische smaak van dit kerrie aroma een veelzijdige allemansvriend en uitermate geschikt voor toepassing in zoete baksels zoals cake en koekjes.

Descriptoren: spicy, sweet, herbal

Kerrie kokos makroon

Kerrie kokos makroon

Sample aanvragen