Lentebloesems!

april 2023

Lentebloesems!

De natuur komt langzaam weer uit zijn winterslaap, het wordt voorjaar! Het gevoel van langere zonnige dagen voelt aan als pure luxe. Wat natuurlijk het meeste opvalt zijn de terugkerende bloesems aan bomen en planten die het kale landschap weer terug brengen in zijn mooiste staat.

We hoeven niet lang na te denken welk portfolio de lente zo goed kan bedienen als ons bloemenportfolio. De smaakprofielen van onze natuurlijke bloemen aroma’s worden vaak geassocieerd met deze luxe, een aromatische weelde met een parfumachtige beleving maar zo ontwikkeld dat een puur en aangenaam smaakprofiel je tegemoet komt. Bloemen en hun extracten spelen in tal van keukens een belangrijke rol en zijn een vertrouwd ingrediënt in traditionele recepturen.

Op culinair niveau is het gebruik van eetbare bloemen een verrijking en een interessante toevoeging als onderdeel van complex opgemaakte gerechten.

Fleurige Fruitvulling
Voor deze maand hebben we een smaakvolle fruitvulling gearomatiseerd met sinaasappel en lavendel. Afzonderlijk twee sterke smaken, maar gaan samen niet het gevecht aan en komen elkaar juist in smaak tegemoet. Er ontstaat een smaakprofiel die veel rijker is dan alleen sinaasappel of lavendel. Lavendel is bloemig met hints van munt en rozemarijn, en sinaasappel zorgt voor de friszoete sappigheid en een zacht bittertje. Op de juiste manier gebruikt, is het de perfecte smaakmaker voor de lente.

De smaak van bloemen
Bij bloemen denk je vooral aan de geur die voor een onuitwisbare herinnering zorgt. Het geeft een intense smaaksensatie die de hersenen prikkelen om terug te keren naar de tijd waarin je de geur echt beleefd hebt. Van de delicate en fruitige smaak van kersenbloesem tot zware dierlijke tonen in jasmijn. Bloemen smaken zijn geschikt om mee te experimenteren en zorgen voor meer diepte en complexiteit. Bloemen zijn onderdeel van een botanische smaakcategorie die steeds meer in dranken, chocolade, banket, zuivel en snoep worden toegepast. De voedingsindustrie komt de steeds meer eisende consument daarmee tegemoet in de zoektocht naar onconventionele smaakervaringen.Graag vertellen wij u meer over de mogelijkheden van het gebruik van diverse bloem smaken in uw applicaties!

 

Lentebloesems!

Lentebloesems!

Sample aanvragen