Zelf aan de slag! Deel 2

september 2020

Zelf aan de slag! Deel 2

We kunnen deze maand weer creatief zelf aan de slag. Na het succes van de zoete flavour box in juni presenteren we deze maand ook de flavour box voor hartige toepassingen! We pakken culinair uit met diverse Oosterse smaken die perfect aansluiten op de trends van nu.

Za’atar spice flavour
Za’atar is een populair Midden-Oosters kruiden mengsel met een fris en groen kruidig karakter. Een magische alleskunner die in de Midden-Oosterse keuken veelzijdig wordt toegepast in vlees-, vis- én groentegerechten. Maar ook in olijfolie, yoghurt dips en diverse spreads voor op pita of flatbread is Za’atar een hippe keuze! Te gebruiken als smaakmaker in vele hartige toepassingen als spreads, dips, marinades, dressings en sauzen.
Discriptoren: minty, spicy

Black garlic flavour
Door witte knoflook bij hoge temperaturen te rijpen ontstaat de unieke smaak en kleur van zwarte knoflook. De knoflook karamelliseert en de scherpte van rauwe knoflook verdwijnt. De smaak van zwarte knoflook doet denken aan een mix van soja, melasse en balsamico met een vleugje knoflook. Dit maakt het een zeer geschikt aroma voor (wok)sauzen, marinades, spreads of soepen.
Discriptoren: fermented, brown, alliaceous

Oriental spice flavour
Door de volle aromatische geur & smaak van dit aroma waant ieder zich meteen in Zuidoost-Azië. Het aroma kenmerkt zich door een mooie blend van Aziatische kruiden waaronder gember en korianderzaad. Deze kruiden blend is geschikt voor vele verschillende toepassingen, denk aan (wok)sauzen, dressings en marinades.
De smaak van Oriental spice flavour een echte aanwinst.
Discriptoren: spicy, brown, alliaceous

Proef en ervaar de smaken met onze flavour box nu zelf!

Zelf aan de slag! Deel 2

Zelf aan de slag! Deel 2

Sample aanvragen