Jubileum

Vertraagd maar geslaagd

Het fine-art fotokunstwerk heeft nog steeds een prominente plaats in de entree van ons bedrijf en is een blijvende herinnering voor zowel medewerkers als bezoekers, dat het jubileumjaar 2020 bijzonder was. Wellicht niet zoals vooraf gepland, maar zeker speciaal. We blikken hieronder in vogelvlucht nog even terug.

Het jubileumjaar thema ‘Lekker Bezig’ was niet alleen symbolisch dat we constant in ontwikkeling zijn om eigentijdse en onderscheidende aroma’s te creëren. Het is ook de titel van ons jubileummagazine in glossy style dat we uitgegeven hebben. Een historisch overzicht van 150 jaar werken aan smaak en beleving; de geschiedenis van onze mooie bedrijf en de vier generaties familie die hier invulling aan hebben gegeven. Samen met het team van vormgevers Verhoog & Warmerdam hebben vele Buteressence collega’s het magazine verrijkt met smaakvolle verhalen, verrassende feiten, fabels en interessante wetenswaardigheden over de fascinerende industrie waarin wij werkzaam mogen zijn. Vraag ons gerust nog om een exemplaar van het jubileummagazine 'Lekker Bezig' op sales@buteressence.com.

Een jubileum nodigt uit om buiten de gebaande paden te treden. Precies wat we gedaan hebben met onze jubileumgeur Essence 1870, getypeerd als een eigentijdse geur met een vleugje historie. Onze eigen ‘neuzen’, onze Buteressence flavouristen hebben samen met andere ‘neuzen’ – parfumeurs van een bevriend parfumhuis – een unieke geur gecreëerd waarin de werelden van voeding en parfum perfect samensmelten. De best of both worlds zogezegd, waarbij citrus, bloemen, fruit, kruiden en de in parfum bekende basisnoten van witte musk en amber bijdragen aan een hele bijzondere compositie. 

Naar goed gebruik binnen Buteressence zijn jubilea synoniem met aansprekende bedrijfsuitjes. In het weekend van 18 en 19 maart 2022 zijn wij als team met partners naar het prachtige Landgoed Duin en Kruidberg in Santpoort geweest en naar de evenementenlocatie Forteiland IJmuiden. Een ‘voor elk wat wils weekend’ met veel culinaire momenten (smaak en voeding lopen toch altijd als een rode draad heen door alles wat we doen), gezelligheid en een aantal teambuilding activiteiten. 

Afsluitend en als direct gevolg van de in 2020 gemaakte belofte door onze directeur-eigenaar Ton Toben dat het uitstel van de familiedag geen afstel zou betekenen, hebben wij de deuren geopend voor onze families en vrienden op 30 juni 2023. Een unieke kans om een kijkje in de keuken te komen nemen naar de twee hoofdactiviteiten die we het liefste doen en ook het beste kunnen. Om vanuit een aanvraag van een klant een nieuw aroma te creëren dat aan alle smaakverwachtingen voldoet en probleemloos verwerkt kan worden in hun productieproces. En om alle binnenkomende orders op een efficiënte, tijdige en voedselveilige manier ‘made to order’ te produceren, ondersteund door hoogwaardige analytische en sensorische kwaliteitsborging.

Dat het nadeel van het moeten uitstellen hier overigens een klein voordeel met zich meebracht, was mooi meegenomen. Haast 100 gasten zagen met eigen ogen waar het hoge investeringsniveau in onze productiefaciliteiten in de afgelopen jaren toe geleid heeft.
 
Mooi voorbeeld hiervan zijn beide poedermeng-lijnen die in 2021 in gebruik zijn genomen waarbij productkwaliteit, reinigbaarheid en een ergonomische bediening centraal staan.