Automatisch doseren in productie Buteressence

september 2018

Automatisch doseren in productie Buteressence

Na een periode van zorgvuldige voorbereiding en opstart, zijn wij momenteel operationeel met de recent geïnstalleerde High Capacity Dispensing Unit voor de productie van vloeibare aroma concentraten. Samen met onze Nederlandse partner Vanwyk – een wereldleider op het gebied van automatische doseerinstallaties voor de aroma en parfumindustrie - hebben wij een nieuwe wijze van produceren geïntroduceerd, gebaseerd op beproefde en bewezen technologie. Belangrijk om tegemoet te kunnen komen aan de toenemende vraag vanuit de markt naar complexere en onderscheidende aroma’s.

400 van onze meest frequent gebruikte grondstoffen kunnen inmiddels automatisch afgewogen en gecombineerd worden tot een geconcentreerd ‘aroma hart’. Dat vervolgens verder opgewerkt wordt tot de uiteindelijk verkochte commerciële aroma’s. In deze fase hebben wij gekozen om voornamelijk de complexe kleine handwegingen te automatiseren.

Ton Toben, directeur-eigenaar van ons bedrijf, sprak eerder van “een significante investering ter verbetering van efficiëntie en kwaliteit, maar met behoud van de flexibiliteit in onze productie die onze klanten van ons gewend zijn. Een belangrijke mijlpaal in ons doorlopende project om Buteressence nog toekomstbestendiger te maken”. 

Om een beeld te krijgen van onze productie; ga naar de ‘foto impressie’ pagina op deze website.