Suikerverlaging

OPTIMALE SMAAK MET MINDER SUIKER

Het koopgedrag van de hedendaagse bewuste consument wordt sterk bepaald door de smaakbeleving. Dit is zeker ook het geval bij geherformuleerde gezondere voedingsmiddelen. Ook deze producten moeten lekker van smaak zijn want de consument wil geen concessies doen aan beide.

Echter gaat suikerverlaging in bestaande of nieuw te ontwikkelen producten gepaard met vele uitdagingen. Smaakherstel door het terugbrengen van de balans, karakter en volheid waarschijnlijk de meest lastige!

Taste modulation is een veelomvattend en belangrijk aandachtsgebied binnen de aroma industrie, gericht op de verbetering van de smaakbeleving bij suikerverlaging of voor maskering van ongewenste smaken. De toepassing van zogenaamde FMP’s (flavourings with modifying properties) wijzigt het sensorisch aromaprofiel van uw product en draagt positief bij aan smaakherstel bij suikerverlaging.

Het Buteressence R&D-team heeft op basis van de nieuwste sensorische inzichten een nieuwe range modulator aroma’s ontwikkeld met declaratie natuurlijk aroma, specifiek gericht op de verbetering van de consumentenacceptatie van geherformuleerde suiker verlaagde voedingsmiddelen. Toe te passen op een lage dosering, met hoge impact en als aanvulling op het smaakspecifieke aroma dat u al gebruikt.

Natuurlijke oplossingen, geschikt voor een breed aantal applicaties, die daarbij binnen clean label passen.
Vraag ons welk modulator aroma, beschikbaar in zowel vloeibaar als poedervorm, het beste past bij uw eindproduct!

(*) modulator aroma’s vullen smaakspecifieke aroma’s aan en dienen in combinatie gebruikt te worden.

Wilt u meer informatie? U bereikt ons via sales@buteressence.com of bel. 

taste modulation