Nieuws

juli 2018

Kosher productie

Buteressence breidt mogelijkheden Kosher productie uit

De belangstelling voor Kosher eten neemt wereldwijd toe. Daarmee ook de noodzaak dat alle ingrediënten en toevoegingen kosher gecertificeerd moeten zijn. Om nog beter aan de wensen van onze afnemers en hun klanten te kunnen voldoen hebben wij, na een intensieve periode van voorbereiding en samenwerking met het Opperrabbinaat van Nederland, een Kosher jaarcertificaat ontvangen voor de productie van onze vloeibare aroma’s.

Sinds 15 mei jl. is ons productieproces zo ingericht dat - mits de samenstelling van het aroma het toelaat - onze leveringen Kosher Parve of Kosher Dairy gecertificeerd zijn zonder rabbinale supervisie gedurende het productieproces. Op deze wijze kunnen wij de flexibiliteit die u van ons gewend bent, ook van toepassing laten zijn op kosher certificering.

De Kosher jaarcertificaten kunt u indien gewenst downloaden van de kwaliteitspagina op deze website. Op ons productinformatieblad staat vanaf heden vermeld of het aroma dat wij u mogen leveren geschikt is voor gebruik in Kosher levensmiddelen.

De voorbereidingen om het kosher jaarcertificaat uit te breiden naar de productie van poedervormige aroma’s is inmiddels in volle gang en wij houden u hiervan natuurlijk graag op de hoogte.

Een mooi resultaat waardoor we u nog beter van dienst kunnen zijn.