Nieuws

april 2019

Verlaging toegevoegd suiker in bakkerijproducten

Buteressence mocht een bijdrage leveren aan de Workshop Food Reformulation, georganiseerd door de WUR Wageningen University & Research afgelopen 4 april. Het Food & Biobased Research team organiseerde de middag samen met het FNLI ter afsluiting van het project Actieteam Verbeteren Productsamenstelling.

Deze workshop werd zeer druk bezocht; zo’n 80 professionals uit de bakkerij– en zoetwarenindustrie kregen zeer inhoudelijke presentaties te horen over de beschikbare kennis en inzichten vanuit Wageningen om bij te dragen aan de uitdagingen van herformulering bij suikerverlaging. Succes wordt vooral bepaald door het goed begrijpen van de interactie tussen ingrediënten en textuurvorming. En uiteraard smaak.

Wij werden verzocht, naast een beperkt aantal andere ingrediëntenleveranciers voor de bakkerij – en zoetwarenindustrie, om aromavoorstellen te presenteren voor een suiker verlaagde cake. Ons R&D team, onder leiding van senior flavourist Wendy van der Hout, creëerde specifiek voor deze toepassing een aantal Taste Modifier Aroma’s om bij te dragen aan betere consumentenacceptatie van geherformuleerde gezondere producten.

Smaak op maat, een serie van nieuwe aroma’s afgestemd op deze applicatie en gebaseerd op een sensorische evaluatie van de smaakprofielen van het referentieproduct en de suiker verlaagde tegenhanger. Meer geur, gelaagdheid in smaakprofiel en een versterkte zoete impressie; gebaseerd op de smaaktonen die onlosmakelijk verbonden zijn met dit traditionele bakkerij product (zoet, boterig, vanille, korst en frisheid).

Wij waren verheugd dat de vele deelnemers van de blinde smaaktest onze Taste Modifier Aroma ‘Balance’ zeer positief waardeerden op smaakgelijkheid in de cakes met 50% verlaging van toegevoegd suiker.

Interesse in wat deze aroma’s en onze werkwijze voor uw applicatie kunnen betekenen, neem gerust contact met ons op.