Nieuws

juni 2019

Kosher productie omvat nu ook poedervormige aroma’s

Buteressence breidt haar mogelijkheden voor Kosher productie verder uit.

Sinds 15 mei 2018 beschikt Buteressence over een Kosher jaarcertificaat, uitgegeven door het Opperrabbinaat van Nederland, voor de productie van vloeibare aroma’s. Ons productieproces is zo ingericht dat - mits de samenstelling van het aroma het toelaat – onze leveringen Kosher Parve of Kosher Dairy gecertificeerd zijn zonder rabbinale supervisie gedurende ons productieproces.

Inmiddels zijn onze poedervormige aroma’s ook onderdeel geworden van het Kosher jaarcertificaat. Zowel ons sproeidroogproces als poedermenginstallatie zijn in samenwerking met het Opperrabbinaat van Nederland opgenomen in de Kosher certificering.

De Kosher jaarcertificaten kunt u indien gewenst downloaden van de kwaliteitspagina op deze website. Op ons productinformatieblad staat vermeld of het aroma dat wij u mogen leveren geschikt is voor het gebruik in Kosher levensmiddelen.

De belangstelling voor Kosher eten neemt wereldwijd toe. Daarmee ook de noodzaak dat alle ingrediënten en toevoegingen Kosher gecertificeerd moeten zijn.