Aroma tip

Abrikozen mocktail

Met Koningsdag om de hoek, komen we met deze friszoete abrikozen mocktail zeker in de oranjestemming. Het is fris, fruitig en net zo feestelijk als een cocktail maar dan geschonken zonder alcohol. De herkomst van de naam zit hem in het Engelse woord Mock en betekent in deze context ‘niet echt of authentiek’.

Abrikoos is een veelvuldig gebruikte vrucht bij het maken van alcoholische likeuren en zeer geliefd in vele klassieke cocktails. Abrikozen zijn zoet, hebben een zachtzuur aroma; rondom de pit smaakt het zelfs een beetje naar hazelnoot of amandel. Bij de bereiding van abrikozenlikeur wordt ook vaak een destillaat of infusie van de pitten gebruikt wat het eindproduct een subtiele smaak van amandel geeft.

Voor een alcoholvrij alternatief kozen we voor een abrikozen nectar met een hoog vruchtgehalte. Door het hoge vruchtgehalte is het goed te vermengen met sodawater, sinaasappelsap of tonic.

In deze applicatie kan ons abrikoos aroma worden toegepast worden voor een versterkend geur en smaakeffect. Daarnaast zijn er vele mogelijkheden voor andere bijpassende smaken zoals amaretto, sinaasappel, gin of citroen. 

Bij Buteressence zorgen we op een creatieve manier voor een verrassend en compleet smaakprofiel en een verantwoord alternatief voor de klassieke alcoholhoudende cocktails. 

Descriptoren: Fruity, fuzzy (schillig), tropisch.

Abrikozen mocktail Abrikozen mocktail

Sample aanvragen

Archief