Aroma tip

Vanille: meer dan zoet!

De verleidelijke smaak afkomstig van de peul van de vanille-orchidee, is al eeuwenlang een schatkist voor fijnproevers en culinaire liefhebbers. Vanille overstijgt echter het enkelvoudige begrip van smaak; het is een sensatie, een ervaring en het symbool van verfijning. De veelzijdigheid en tijdloze aantrekkingskracht van vanille hebben het tot een favoriet gemaakt in keukens over de hele wereld.

De smaak van vanille
Vanille extract onthult een complexe en fascinerende smaakbeleving. Zoet en romig komen samen in een perfecte harmonie met warme, houtachtige en bloemige ondertonen. Daarnaast voegt de subtiele zoetheid van karamel een vleugje verfijning toe, terwijl de kruidige accenten een avontuurlijke twist geven aan de algehele ervaring.

De groeiende vraag naar natuurlijke ingrediënten en eerlijke smaken weerspiegelt een groeiende liefde voor de echte vanille. Het gaat niet alleen om de smaak, maar ook om het verhaal achter de vanille zoals het langdurige arbeidsintensieve proces en de delicate bestuiving van de orchideeën die tot dit buitengewone aroma leiden.

Voor velen belichaamt vanilline de essentie van wat we doorgaans associëren met "vanillesmaak". Vanilline, als de primaire aromatische verbinding in vanille, wordt geproduceerd als een kosteneffectief alternatief voor vanille extract. Het biedt een directe smaakervaring, vooral gericht op de zoete aspecten van vanille.

Vanille portfolio
Er is een duidelijk onderscheid tussen vanille extract, vanilline en onze uitgebreide reeks vanille varianten. Naast vanille extract en vanilline bieden wij een breed scala aan vanillevarianten, elk met een uniek en kenmerkend smaakprofiel. Onze aroma’s variëren van zoete en romige vanille tot die met meer gebrande karameltonen, zodat er voor elke toepassing een geschikte variant beschikbaar is. De aroma’s zijn beschikbaar met een aroma en natuurlijke declaratie en zowel vloeibaar als in poedervorm.

Met ons vanille portfolio kunt u eindeloos experimenteren en uw product verfijnen met de onmiskenbare smaak en geur van vanille in al zijn prachtige nuance.Vanille: meer dan zoet! Vanille: meer dan zoet!

Sample aanvragen

Archief