Aroma tip

Vegan ei aroma

De vraag naar plantaardige alternatieven voor dierlijke producten zal de komende jaren blijven stijgen en steeds meer merken zullen hun intrede doen in deze sector. Ook de consument blijft zoeken naar betere keuzemogelijkheden op het gebied van plantaardige voeding.

Zo ook naar plantaardige ei-alternatieven en ei-vrije producten. De belangrijkste drijfveren achter deze productinnovaties zijn de toenemende frequentie van ei-allergieën, de noodgedwongen aandacht voor milieuduurzaamheid en de verschuiving naar plantaardige voeding.

Naast smaak geven eieren een rijk en romig mondgevoel aan mayonaise, sauzen of (eier)salades als gevolg van emulgering en verdikking. Over het algemeen hebben eieren een milde en zachte smaak, gekenmerkt door een typische lichte zwavelgeur door de aanwezigheid van de zwavelhoudende aminozuren cysteïne en methionine die vooral in het eiwit voorkomen. Het eigeel vet beïnvloedt als ingrediënt een vol romige smaak in diverse producten.

Commerciële ei alternatieven kunnen worden toegepast als ei-ververvanger in diverse bakrecepten of als op zich zelf staand product worden geklutst tot scramble of omelet. De ingrediënten variëren van merk tot merk, maar om een romige en "eierige" smaak en geur te krijgen in uw product bieden wij als aroma leverancier diverse mogelijkheden.

Plantaardige ei-vervangers en ei-vrije producten zijn ontwikkeld met het doel een allergeenvrije, gezonder en duurzamer alternatief voor gewone eieren te bieden. Claims zoals natuurlijk, veganistisch, allergeenvrij, glutenvrij en/of cholesterolvrij kunnen de positie van ei-vrije producten verder versterken. 

In antwoord op de groeiende vraag kunnen wij allergeenvrije en veganistische ei aroma’s aanbieden ter ondersteuning van uw ei-vrije productwensen in sauzen, mayonaises, salades.

Descriptoren: Zwavelig, romig  

 

Vegan ei aroma Vegan ei aroma

Sample aanvragen

Archief