Aroma tip

Trek (in) drop aroma?

Trekdrop, een bekend Nederlands lekkernij waar men watertandend over sprak. Met de nadruk op ‘was’. Dropliefhebbers kunnen het wellicht nog moeilijk geloven want trekdrop is definitief uit de supermarkt schappen verdwenen.

Wat maakte trekdrop, naast z’n bijzondere textuur en uiterlijk, tot een geliefde dooreter? Natuurlijk, de smaak! Het bleek een uitkomst als smaakmakend ingrediënt in diverse culinaire gerechten en door de goede smelteigenschappen mooi te verwerken in ijs en diverse baksels.

Drop wordt gemaakt van het wortelsap van de zoethoutplant. Deze plant is voor een deel, naast als suiker en glucosestroop, verantwoordelijk voor de karakteristieke zoete dropsmaak. In zoete drop als trekdrop is de zoute smaak van salmiak in mindere mate aanwezig.

Ons trekdrop aroma is dus lekker zoet met een warm kruidige anijsachtige zoethoutbeleving voor een kenmerkende trekdrop smaak die lang blijft hangen.

Als smaakmakers pur sang willen we deze pakkende dropsmaak maar al te graag laten herbeleven. Met ons trekdrop aroma kunnen we het gemis verzachten en een oplossing bieden om de smaak die trekdrop zo bijzonder maakte opnieuw te ontdekken en ook breder toe te passen!

Wellicht in een nieuw jasje, en een ware verrassing in bijvoorbeeld zachte Marshmallows. Zwart gemaakt met plantaardige koolstof voor een griezelig Halloween thema.
De herkenbare nostalgische trekdrop beleving is deze herfst helemaal terug! 

Probeer het zelf, en vraag gerust een monster aan.

Trek (in) drop aroma? Trek (in) drop aroma?

Sample aanvragen

Archief