Aroma tip

De smaak van zuivel

De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel is een jaarlijks terugkerende campagne en focust op de keuze van een flexitarisch eetpatroon waarin vlees, vis en zuivel afgewisseld worden met plantaardige ingrediënten. 

Plantaardige koek!
Veganistische producten hebben vaak nog te maken met opvattingen dat het niet smaakt zoals we gewend zijn. Het vervangen van dierlijke ingrediënten zoals roomboter en melk door plantaardige alternatieven is het nieuwe streven zonder dat het ten koste gaat van een goede smaak en textuur.

Onze aroma’s kunnen bij de ontwikkeling van uw zuivelvrije product de zuivel beleving versterken. Een waardevolle toepassing is bijvoorbeeld een boter aroma die zowel op geur en smaak het gemis van echte boter kan opvangen tot een smaakvol alternatief!

De smaak van zuivel
Levensmiddelen die uit rauwe melk zijn bereid, worden zuivel genoemd. De smaak van zuivel wordt onder andere bepaald door het aandeel lactose, vet en eiwitten. We vinden zuivel lekker door de zijdezachte smaak. Ieder zuivelproduct heeft eigen smaakkenmerken waaronder romig, vet, zuur, karamel en zoet.

Ons portfolio bestaat uit de meest voorkomende zuivelsmaken. Naast de zuivelsmaken hebben we ook een compleet smaakpallet om zuivel te aromatiseren.

Graag vertellen wij u er meer over!

De smaak van zuivel De smaak van zuivel

Sample aanvragen

Archief