Aroma tip

Think pink!?

In de zomer van 2022 ging de “Pink Sauce” van chef Pii op social media viraal; het is een zoetzure saus met de felroze kleur van pitahaya.

De pitahaya, ook wel bekend als drakenfruit, is een prachtige ovale cactusvrucht met een rode of gele, geschubde schil. Het vruchtvlees van het drakenfruit varieert tussen wit, geel en rood/paars met vele kleine zwarte eetbare pitjes. Dat iedere hype zich ook kan laten vertalen naar een hippe smaak willen we graag  laten zien met deze aromatip.

Saus met drakenfruit smaak
We hebben een eigen “Pink Sauce” ontwikkeld op basis vegan mayonaise en room. Het is gearomatiseerd met drakenfruit aroma. De kleur is afkomstig van drakenfruit poeder en voor de ultieme drakenfruit beleving hebben we chiazaad toegevoegd.

Het drakenfruit aroma geeft de saus zijn delicate “tropische” smaak die zich het best laat omschrijven als een kruising tussen kiwi en peer met een vleugje bes. Een lekkere smaak die goed past bij een poke bowl, zoete aardappelfriet of andere (vegan)snacks. Naast de toepassing in sauzen is het drakenfruit aroma een goede keuze voor (eiwit verrijkte) zuivel, energydrinks, frisdrank (ice-tea), suikerwerk en fruitbereidingen.

De smaak van Tropisch fruit
De exotische smaak van tropisch fruit is uniek voor de regio. De smaak kan variëren  van subtiel en delicaat tot sterk en opvallend, afhankelijk van de vrucht.
De diversiteit in textuur en de smaak van tropisch fruit zijn een belangrijke factor die bijdraagt aan de populariteit.

Laat u dus verrassen door ons tropisch fruit portfolio.

Think pink!? Think pink!?

Sample aanvragen

Archief