Jam met yuzu aroma

september 2019

Jam met yuzu aroma

Met ongeveer de grootte van een mandarijn, wordt de smaak van yuzu vaak beschreven als een combinatie van citroen, mandarijn en grapefruit. De yuzu is een bijzondere vrucht en wordt door de vele zaadjes en de geringe hoeveelheid sap eigenlijk niet als vers fruit geconsumeerd. De waardering voor de yuzu komt met name door de intens geurige schil die veelvuldig gebruikt wordt in de Japanse keuken.

De meest voorkomende manier om verse yuzu te gebruiken is door de schil te raspen voor garnering of als smaakmaker in zowel zoet als hartige applicaties. Eén van de populaire toepassingen van yuzu is de Japanse variatie op de Engelse marmelade, ook wel Yuzu Cha genoemd, waarin de sinaasappels volledig worden vervangen door de schil en het vruchtvlees van de yuzu.

Voor deze aroma tip creëerden we een daarop geïnspireerde jam gearomatiseerd met ons yuzu aroma. Het aroma zorgt in de neutrale basis direct voor een krachtige zoet zure smaakexplosie met een uniek schillig en citrusachtig karakter.

We combineren de jam voor deze aroma tip met een Japans melon pan bread wat bestaat uit een zoet broodje met daarom heen een krokante koek korst voor een extra Japanse beleving. 

Bij Buteressence maken we het met onze aroma’s mogelijk populaire smaken van ver, dichtbij te brengen.

Descriptoren:                 Bloemig, citrusy, kruidig

 

 

Jam met yuzu aroma

Jam met yuzu aroma

Sample aanvragen