Nieuws

september 2018

Automatisch doseren in productie Buteressence

Na een periode van zorgvuldige voorbereiding en opstart, zijn wij momenteel operationeel met de recent geïnstalleerde High Capacity Dispensing Unit voor de productie van vloeibare aroma concentraten. Samen met onze Nederlandse partner Vanwyk – een wereldleider op het gebied van automatische doseerinstallaties voor de aroma en parfumindustrie - hebben wij een nieuwe wijze van produceren geïntroduceerd, gebaseerd op beproefde en bewezen technologie. Belangrijk om tegemoet te kunnen komen aan de toenemende vraag vanuit de markt naar complexere en onderscheidende aroma’s.

400 van onze meest frequent gebruikte grondstoffen kunnen inmiddels automatisch afgewogen en gecombineerd worden tot een geconcentreerd ‘aroma hart’. Dat vervolgens verder opgewerkt wordt tot de uiteindelijk verkochte commerciële aroma’s. In deze fase hebben wij gekozen om voornamelijk de complexe kleine handwegingen te automatiseren.

Ton Toben, directeur-eigenaar van ons bedrijf, sprak eerder van “een significante investering ter verbetering van efficiëntie en kwaliteit, maar met behoud van de flexibiliteit in onze productie die onze klanten van ons gewend zijn. Een belangrijke mijlpaal in ons doorlopende project om Buteressence nog toekomstbestendiger te maken”. 

Om een beeld te krijgen van onze productie; ga naar de ‘foto impressie’ pagina op deze website.

juli 2018

Kosher productie

Buteressence breidt mogelijkheden Kosher productie uit

De belangstelling voor Kosher eten neemt wereldwijd toe. Daarmee ook de noodzaak dat alle ingrediënten en toevoegingen kosher gecertificeerd moeten zijn. Om nog beter aan de wensen van onze afnemers en hun klanten te kunnen voldoen hebben wij, na een intensieve periode van voorbereiding en samenwerking met het Opperrabbinaat van Nederland, een Kosher jaarcertificaat ontvangen voor de productie van onze vloeibare aroma’s.

Sinds 15 mei jl. is ons productieproces zo ingericht dat - mits de samenstelling van het aroma het toelaat - onze leveringen Kosher Parve of Kosher Dairy gecertificeerd zijn zonder rabbinale supervisie gedurende het productieproces. Op deze wijze kunnen wij de flexibiliteit die u van ons gewend bent, ook van toepassing laten zijn op kosher certificering.

De Kosher jaarcertificaten kunt u indien gewenst downloaden van de kwaliteitspagina op deze website. Op ons productinformatieblad staat vanaf heden vermeld of het aroma dat wij u mogen leveren geschikt is voor gebruik in Kosher levensmiddelen.

De voorbereidingen om het kosher jaarcertificaat uit te breiden naar de productie van poedervormige aroma’s is inmiddels in volle gang en wij houden u hiervan natuurlijk graag op de hoogte.

Een mooi resultaat waardoor we u nog beter van dienst kunnen zijn.

juni 2018

Intrafood:18

Op 5 en 6 september vindt Intrafood:18 te Kortrijk weer plaats!

Zoals u gewend bent van ons, nemen wij ook dit jaar deel aan deze gerichte en compacte beurs voor de voedingsindustrie in de Benelux en Noord Frankrijk. Ons team op beide dagen is: Harald van der Meij, Michael Domburg, René Sikkema, Ton Toben, Wendy van der Hout, Eric Lemmers en Christa van Doesburg.

Het bezoeken van streken en regionale markten is vaak een warme aangelegenheid. De ervaring leert dat het kwik op de Intrafood eveneens snel stijgt. Om de innerlijke mens te voorzien van verkoeling hebben wij dit jaar gekozen voor heerlijke, dorstlessende limonades met smaken die geïnspireerd zijn op deze markten. Daarnaast bieden wij salades aan waarop u vier verrassende dressings kunt proeven. Op onze stand D17-D20 laten wij u graag zien welke mogelijkheden te bereiken zijn met onze aroma’s.

U kunt zich registeren voor een gratis toegang via de volgende link: registratie Intrafood.   

Mocht u in de gelegenheid zijn om deze boeiende, regionale ingrediëntenbeurs te bezoeken, dan verwelkomen wij u graag op onze stand.