Nieuws

juni 2019

Kosher productie omvat nu ook poedervormige aroma’s

Buteressence breidt haar mogelijkheden voor Kosher productie verder uit.

Sinds 15 mei 2018 beschikt Buteressence over een Kosher jaarcertificaat, uitgegeven door het Opperrabbinaat van Nederland, voor de productie van vloeibare aroma’s. Ons productieproces is zo ingericht dat - mits de samenstelling van het aroma het toelaat – onze leveringen Kosher Parve of Kosher Dairy gecertificeerd zijn zonder rabbinale supervisie gedurende ons productieproces.

Inmiddels zijn onze poedervormige aroma’s ook onderdeel geworden van het Kosher jaarcertificaat. Zowel ons sproeidroogproces als poedermenginstallatie zijn in samenwerking met het Opperrabbinaat van Nederland opgenomen in de Kosher certificering.

De Kosher jaarcertificaten kunt u indien gewenst downloaden van de kwaliteitspagina op deze website. Op ons productinformatieblad staat vermeld of het aroma dat wij u mogen leveren geschikt is voor het gebruik in Kosher levensmiddelen.

De belangstelling voor Kosher eten neemt wereldwijd toe. Daarmee ook de noodzaak dat alle ingrediënten en toevoegingen Kosher gecertificeerd moeten zijn.

april 2019

Verlaging toegevoegd suiker in bakkerijproducten

Buteressence mocht een bijdrage leveren aan de Workshop Food Reformulation, georganiseerd door de WUR Wageningen University & Research afgelopen 4 april. Het Food & Biobased Research team organiseerde de middag samen met het FNLI ter afsluiting van het project Actieteam Verbeteren Productsamenstelling.

Deze workshop werd zeer druk bezocht; zo’n 80 professionals uit de bakkerij– en zoetwarenindustrie kregen zeer inhoudelijke presentaties te horen over de beschikbare kennis en inzichten vanuit Wageningen om bij te dragen aan de uitdagingen van herformulering bij suikerverlaging. Succes wordt vooral bepaald door het goed begrijpen van de interactie tussen ingrediënten en textuurvorming. En uiteraard smaak.

Wij werden verzocht, naast een beperkt aantal andere ingrediëntenleveranciers voor de bakkerij – en zoetwarenindustrie, om aromavoorstellen te presenteren voor een suiker verlaagde cake. Ons R&D team, onder leiding van senior flavourist Wendy van der Hout, creëerde specifiek voor deze toepassing een aantal Taste Modifier Aroma’s om bij te dragen aan betere consumentenacceptatie van geherformuleerde gezondere producten.

Smaak op maat, een serie van nieuwe aroma’s afgestemd op deze applicatie en gebaseerd op een sensorische evaluatie van de smaakprofielen van het referentieproduct en de suiker verlaagde tegenhanger. Meer geur, gelaagdheid in smaakprofiel en een versterkte zoete impressie; gebaseerd op de smaaktonen die onlosmakelijk verbonden zijn met dit traditionele bakkerij product (zoet, boterig, vanille, korst en frisheid).

Wij waren verheugd dat de vele deelnemers van de blinde smaaktest onze Taste Modifier Aroma ‘Balance’ zeer positief waardeerden op smaakgelijkheid in de cakes met 50% verlaging van toegevoegd suiker.

Interesse in wat deze aroma’s en onze werkwijze voor uw applicatie kunnen betekenen, neem gerust contact met ons op.

september 2018

Automatisch doseren in productie Buteressence

Na een periode van zorgvuldige voorbereiding en opstart, zijn wij momenteel operationeel met de recent geïnstalleerde High Capacity Dispensing Unit voor de productie van vloeibare aroma concentraten. Samen met onze Nederlandse partner Vanwyk – een wereldleider op het gebied van automatische doseerinstallaties voor de aroma en parfumindustrie - hebben wij een nieuwe wijze van produceren geïntroduceerd, gebaseerd op beproefde en bewezen technologie. Belangrijk om tegemoet te kunnen komen aan de toenemende vraag vanuit de markt naar complexere en onderscheidende aroma’s.

400 van onze meest frequent gebruikte grondstoffen kunnen inmiddels automatisch afgewogen en gecombineerd worden tot een geconcentreerd ‘aroma hart’. Dat vervolgens verder opgewerkt wordt tot de uiteindelijk verkochte commerciële aroma’s. In deze fase hebben wij gekozen om voornamelijk de complexe kleine handwegingen te automatiseren.

Ton Toben, directeur-eigenaar van ons bedrijf, sprak eerder van “een significante investering ter verbetering van efficiëntie en kwaliteit, maar met behoud van de flexibiliteit in onze productie die onze klanten van ons gewend zijn. Een belangrijke mijlpaal in ons doorlopende project om Buteressence nog toekomstbestendiger te maken”. 

Om een beeld te krijgen van onze productie; ga naar de ‘foto impressie’ pagina op deze website.