Nieuws

maart 2020

Coronavirus COVID-19 en onze bedrijfsvoering

De huidige corona-pandemie heeft momenteel de wereld in een beklemmende greep wat zich heeft vertaald naar zowel noodzakelijke als zeer rigoureuze beperkingen in ons sociale leven. Ook de dagelijkse bedrijfsvoering in vele bedrijfstakken, waaronder de cruciaal geachte voedingsmiddelenindustrie, is zeer uitdagend te noemen.

Onze gedachten gaan in eerste instantie uit naar eenieder die op welke wijze dan ook getroffen is door deze crisis en onze bewondering naar de vele mensen in de zorg die voor de noodzakelijke verlichting en behandeling zorgen.

Onze prioriteit ligt bij de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en hun families. Hiernaast is uiteraard continuïteit voor ons bedrijf belangrijk omdat we een belangrijke leverancier zijn voor de voedingsindustrie. Voor zowel (inter)nationale als regionale merkfabrikanten en private label specialisten, die zelf de enorme druk op hun schouders voelen om de supermarkten en andere retail verkooppunten bevoorraad te houden.

Om deze continuïteit in leveringen zoveel mogelijk te waarborgen, hebben wij inmiddels een serie van maatregelen en initiatieven ingevoerd;

  • Wij betrekken onze grondstoffen wereldwijd. Wij monitoren relevante ontwikkelingen
    qua beschikbaarheid en logistiek en hebben daar waar noodzakelijk voorraadposities en inkoopparameters aangepast.

  • Aangepaste bedrijfsvoering met spreiding van aanwezigheid van medewerkers waar mogelijk, gecombineerd met breed scala aan maatregelen voor bewustwording en het voorkomen van besmetting.

2020 zal zeker een bijzonder jaar gaan worden, maar niet op de wijze die we voor ogen hadden. In het kader van ons 150-jarig jubileum stonden er een aantal festiviteiten gepland voor zowel onze klanten als onze eigen medewerkers.  Wij hebben als bedrijf besloten om deze uit te stellen naar 2021 om onze aandacht volledig te kunnen richten op de boven geschetste prioriteit van gezondheid en leveringen.

We vinden het ook belangrijk om onze Buteressence medewerkers te bedanken voor hun inzet in deze roerige tijden.

Mocht u behoefte hebben aan verdere informatie, schroom niet ons te contacteren op 075 631 44 11.

juni 2019

Kosher productie omvat nu ook poedervormige aroma’s

Buteressence breidt haar mogelijkheden voor Kosher productie verder uit.

Sinds 15 mei 2018 beschikt Buteressence over een Kosher jaarcertificaat, uitgegeven door het Opperrabbinaat van Nederland, voor de productie van vloeibare aroma’s. Ons productieproces is zo ingericht dat - mits de samenstelling van het aroma het toelaat – onze leveringen Kosher Parve of Kosher Dairy gecertificeerd zijn zonder rabbinale supervisie gedurende ons productieproces.

Inmiddels zijn onze poedervormige aroma’s ook onderdeel geworden van het Kosher jaarcertificaat. Zowel ons sproeidroogproces als poedermenginstallatie zijn in samenwerking met het Opperrabbinaat van Nederland opgenomen in de Kosher certificering.

De Kosher jaarcertificaten kunt u indien gewenst downloaden van de kwaliteitspagina op deze website. Op ons productinformatieblad staat vermeld of het aroma dat wij u mogen leveren geschikt is voor het gebruik in Kosher levensmiddelen.

De belangstelling voor Kosher eten neemt wereldwijd toe. Daarmee ook de noodzaak dat alle ingrediënten en toevoegingen Kosher gecertificeerd moeten zijn.

april 2019

Verlaging toegevoegd suiker in bakkerijproducten

Buteressence mocht een bijdrage leveren aan de Workshop Food Reformulation, georganiseerd door de WUR Wageningen University & Research afgelopen 4 april. Het Food & Biobased Research team organiseerde de middag samen met het FNLI ter afsluiting van het project Actieteam Verbeteren Productsamenstelling.

Deze workshop werd zeer druk bezocht; zo’n 80 professionals uit de bakkerij– en zoetwarenindustrie kregen zeer inhoudelijke presentaties te horen over de beschikbare kennis en inzichten vanuit Wageningen om bij te dragen aan de uitdagingen van herformulering bij suikerverlaging. Succes wordt vooral bepaald door het goed begrijpen van de interactie tussen ingrediënten en textuurvorming. En uiteraard smaak.

Wij werden verzocht, naast een beperkt aantal andere ingrediëntenleveranciers voor de bakkerij – en zoetwarenindustrie, om aromavoorstellen te presenteren voor een suiker verlaagde cake. Ons R&D team, onder leiding van senior flavourist Wendy van der Hout, creëerde specifiek voor deze toepassing een aantal Taste Modifier Aroma’s om bij te dragen aan betere consumentenacceptatie van geherformuleerde gezondere producten.

Smaak op maat, een serie van nieuwe aroma’s afgestemd op deze applicatie en gebaseerd op een sensorische evaluatie van de smaakprofielen van het referentieproduct en de suiker verlaagde tegenhanger. Meer geur, gelaagdheid in smaakprofiel en een versterkte zoete impressie; gebaseerd op de smaaktonen die onlosmakelijk verbonden zijn met dit traditionele bakkerij product (zoet, boterig, vanille, korst en frisheid).

Wij waren verheugd dat de vele deelnemers van de blinde smaaktest onze Taste Modifier Aroma ‘Balance’ zeer positief waardeerden op smaakgelijkheid in de cakes met 50% verlaging van toegevoegd suiker.

Interesse in wat deze aroma’s en onze werkwijze voor uw applicatie kunnen betekenen, neem gerust contact met ons op.