Buteressence beëindigt haar Riskplaza audit+ certificering

september 2020

Buteressence beëindigt haar Riskplaza audit+ certificering

Van 2012 tot September 2020 zijn wij als Buteressence Riskplaza audit+ gecertificeerd geweest. Dit was ter aanvulling van ons FSSC 22000 voedselveiligheidscertificaat.

Hiermee hebben we onomstotelijk aangetoond dat wij de in het Riskplaza certificatieschema opgenomen grondstofgevaren voor ons aromaportfolio volledig beheersen. Riskplaza is in het verleden ontwikkeld via een samenwerking van het bedrijfsleven met de overheid (NVWA). Aanvankelijk specifiek voor de bakkerij industrie en hierdoor met een sterke focus op de grondstoffen die in deze belangrijke marktsector gebruikt worden.

Wij hebben de beslissing genomen om onze certificering te beëindigen, omdat wij van mening zijn dat de door RiskPlaza benoemde gevaren minder relevant zijn voor ons specifieke grondstoffenportfolio. Aromastoffen zijn vaak afgeleide, enkelvoudige stoffen die wel hun oorsprong hebben in deze ingrediënt groepen maar qua samenstelling en mate van processing beduidend anders zijn.

De beëindiging van onze Riskplaza certificering betekent uiteraard niet dat er geen gevarenanalyse grondstoffen meer uitgevoerd wordt of actueel wordt gehouden. Deze actualiteit is gegarandeerd en een belangrijk onderdeel van de jaarlijkse certificeringsaudit voor ons FSSC 22000 voedselveiligheidscertificaat.

Wij bedanken de Riskplaza organisatie en de diverse certificerende instanties voor hun begeleiding en inzichten door de jaren heen. Het heeft ons een duidelijke verdieping gegeven in de beheersing van voedselveiligheid en maakt dat wij nog steeds een goede gesprekspartner zijn voor onze klanten die zelf wel Riskplaza audit+ gecertificeerd zijn.