Kunstwerk als jubileumgeschenk

Kunstwerk als jubileumgeschenk

Maandagochtend 30 november 2020 heeft het personeel aan directeur-eigenaar Ton Toben een kunstwerk als jubileumgeschenk aangeboden. Om hem te feliciteren met deze fantastische mijlpaal en als dank voor waar hij het bedrijf tot heden gebracht heeft.

Sinds 1870 is er veel gebeurd in de tijdslijn naar het huidige Buteressence. In het bijzijn van een kleine afvaardiging van het personeel en familieleden van Ton, schetste Eric Lemmers een aantal belangrijke gebeurtenissen die ook opgenomen zijn in het jubileummagazine dat binnenkort verschijnt met een historisch overzicht van 150 jaar werken aan smaak en beleving. Hoe we vanuit vertegenwoordiging naar eigen productie van aroma’s zijn gegaan, de vier generaties familie in het management, dat we zelf destijds ook diverse branchegenoten hebben overgenomen en wellicht het belangrijkste, altijd mee gegaan zijn met onze tijd door te investeren en uit te breiden.

Het aangeboden kunstwerk is een prachtige fine-art foto van 180 bij 120 cm, zie hieronder, gemaakt door de steeds meer bekendheid genietende Gemmy Woud-Binnendijk. Bijzonder omdat het een stilleven voorstelt van grondstoffen, oude verpakkingen, recepturen, analyse apparatuur en zelfs wat meer persoonlijke zaken die 150 jaar evolutie en ontwikkeling van ons bedrijf uitbeelden.

Het kunstwerk – in de linkerbovenhoek gadegeslagen door de oprichter van ons bedrijf – verbindt het nieuwe met het oude Buteressence en benadrukt dat er blijvende waarden zijn die bepalend zijn voor succes als aromahuis zoals topkwaliteit in grondstoffen. Dat kennis van zaken en fundamenteel inzicht altijd aan de basis staan van onderscheidende smaken. Maar ook dat elke generatie zijn eigen stempel op de organisatie heeft gedrukt. ‘Tijdloos in ontwikkeling’ zoals onze flavourist Frans Beunk het toelichtte in zijn speech.

Naast het kunststuk dat in de hal van ons bedrijf hangt, heeft Ton ook een exemplaar ontvangen dat qua afmeting geschikter is om thuis een mooie plek te geven.